Unplugged-The Rock blog

9.12.06

Incubus: Light Grenades (2006)

Τους Incubus τους ήξερα μόνο από ένα παλαιότερο κομμάτι τους (Megalomaniac) που έκανε τις βόλτες του στα air-play μερικών ραδιοφώνων. Όταν είδα το review του νέου τους δίσκου στο rolling stone αποφάσισα να ασχοληθώ μαζί τους.

Οι Incubus λοιπόν είναι μια μοντέρνα ροκ μπάντα. Τόσο μοντέρνα ώστε να έχουν στο ενεργητικό τους μερικά μο"μοδάτα" βιντεοκλίπ MTV αισθητικής και στο όριο να τους θεωρήσει κανείς άλλον έναν κλώνο των Pearl Jam. Υπάρχει και μια nu-metal συνάφεια με συγκροτήματα όπως οι Korn και οι 311, και ένα rap-rock παρελθόν. Ο τραγουδιστής τους Brandon Boyd έκοψε τα ράστα μαλλάκια του σε κάτι πιο καρέ και ανέδειξε εδώ στο φουλ τις οκτάβες της καθαρής του φωνής χρησιμοποιώντας ακόμα και soul ναζάκια.
Οι τόνοι του album είναι γενικώς χαμηλοί για μπάντα με τέτοιο παρελθόν (από το 1991 παρακαλώ) και λέω γενικώς γιατί έχουμε ένα μικρό προβληματάκι εδώ. Εκτός από κάποιες παραδοσιακές μπαλάντες με soundgarden-ικά αρπέζ και red-hot-chill-ικές μελωδίες η ζωή των κομματιών φεύγει από τις χαμηλές στις υψηλές στροφές ανά 16 ή 8 μέτρα, προσπαθώντας να κουτσαίνουν παραδοσιακά rock riffs με αρκετή επιτυχία πολλές φορές.

Οι στίχοι αρκετές φορές φαίνονται ευρηματικοί αλλά ποτέ απρόσιτοι, πολλές φορές αντιμετωπίζουν το σύνδρομο του single προβλέψιμα. Ακούστε το Love hurts και θα αναρωτιέσται μήπως είναι καμιά διασκευή από τα παλιά (πολύ κοινότυπο αλλά για έναν ανεξήγητο λόγο μου άρεσε). Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν αρκετά θορυβοπειραματικά στοιχεία (σε καλή αναλογία για το εμπόριο πάντα) που αποθεώνονται στο τέλος του album και ειδικά στο revisited Earth to Bella.

Δε μιλάμε για έναν δίσκο αποκάλυψη, αλλά πέρασα μερικές πολύ ευχάριστες ώρες ακούγοντας τον και πιστεύω ότι τα τυπάκια αυτά έχουν να πουν κάτι λίγα παραπάνω από κάποιους κλώνους που ξεφυτρώνουν κατά εκατοντάδες στα κολεγιακά ραδιόφωνα της Αμερικής.

Είναι και καλιφορνέζοι σας το είπα;

Ακούστε τα: Kiss to send us off, Anna Molly, Love Hurts, Earth to bella pt.1, Oil and Water, Diamonds and Coal, Pendulous Threads και Paper shoes (άφησα και κανένα;)

Δείτε και το φοβερό παλιό τους video: Megalomaniac

Adblock

8 Comments:

Blogger GLOBAL said...

Γιατρέ η αγάπη μωρέ μπορεί να πονά αλλά αυτοί οι Incubus μάλλον κουμπωμένα τους πονάει η αγάπη μην σου πω ίσα με καθόλου...
Αν εσένα όμως σου κάνανε μία, ε τότε καλά να τους ακούς!

10/12/06 14:47  
Anonymous Ανώνυμος said...

Δε σκέφτηκαν να βάλουν μέσα και κανένα φλαουτάκι γιαυτό.
Είπαμε...το συγκεκριμένο κομματάκι είναι γιαουρτοειδές πολύ κοντά στον julio Englesias ;)
Πάντως τα mainstream ακούσματα έχουν και το τίμημα τους. Πείτε στον εκδότη μου ότι θα εξιλεωθώ άμεσα γράφοντας για κάτι κλασσικό.
Το Aqualung ας πούμε θα ήταν μια καλή ιδέα!

10/12/06 15:13  
Blogger Horexakias said...

Αγαπητε μου δρ.Εχεις και εσυ τη φιλοσοφια του,....ψαχνω περιεργα.Τους incubus τους ακουσα στο πρωτο δισκο τους καπου το '98.Δεν με αρεσαν ιδιαιτερα.Το κενουργιο δισκο δεν τον εχω ακουσει,αν και το κομματι που μου εστειλες μαλλον δεν με ενθουσιαζει παλι.Global αλλο πραγμα οι incubus.Για αγαπη και μελαγχολια ,στο προ,προηγουμενο pοst.
kαληνυχτα.

10/12/06 23:32  
Anonymous Ανώνυμος said...

Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά κοινότυποι, αλλά έχω ακούσει πολλά απαράδεκτα γκρουπ της σειράς, εκ των οποίων κατά την ταπεινή μου γνώμη, ξεχωρίζουν λιγάκι.

Εντάξει...είπαμε λιγάκι. Για να μη γράφουμε μόνο για κλασσικά ε;

11/12/06 10:36  
Blogger Horexakias said...

Aγαπητε μου δρ,τα κλασσικα ειναι κλασσικα,παει και τελειωσε.Δεν ειπα οτι ειναι απαραδεκτοι,με παρεξηγησες.Απλως δεν ειναι κατι το οποιο με εκφραζει.Ο Καλος Λυκος σε προηγουμενο post ελεγε για τους nirvana οτι δεν του αρεσουν.Οκ δεκτο.Αλλοι ξεχωριζουν πολυ και αλλοι λιγοτερο.

11/12/06 22:14  
Anonymous Ανώνυμος said...

@horexakias Ενταξει δεν παρεξηγησα κιολας. Υπάρχουν πάντα πολλές απόψεις.
Αλλά πρέπει να σου στειλω όλο το album να μου πεις τη γνώμη σου.
Αμφιταλαντεύτηκα πολύ με τους κυρίους αυτούς!

12/12/06 18:38  
Anonymous Ανώνυμος said...

incubus 4life guys.
iparxun apopsis kai apopsis
alla re paidia..mi grafete mono gia to neo album
akuste to science akiste to make yourself kai to acrow left of the murder kai krinete
AGAPIMENI mpanta, tus ide live germania kai perimeno ti mera na tus apolafso edo ,an kai ekso ine sigura kalitera.
cheers

18/3/07 21:41  
Anonymous Ανώνυμος said...

incubus 4life guys.
iparxun apopsis kai apopsis
alla re paidia..mi grafete mono gia to neo album
akuste to science akiste to make yourself kai to acrow left of the murder kai krinete
AGAPIMENI mpanta, tus ide live germania kai perimeno ti mera na tus apolafso edo ,an kai ekso ine sigura kalitera.
cheers

18/3/07 21:41  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home