Unplugged-The Rock blog

1.3.07

The Rolling Stones - Rock & Roll Circus

από τον horexakias

Οι Β
eatles, πέραν της μουσικής τους είχαν και άλλες δραστηριότητες, όπως να γυρίζουν ταινιάκια και ντοκιμαντέρ. Ένα ντοκιμαντέρ με ύφος ταινίας....ή το ανάποδο ήταν το Magical Mystery Tour το οποίο έκαναν το ‘67.

Στον αντίποδα ο Mick, o Κeith και η τρελλοπαρέα των Rolling Stones, προσπαθώντας και φιλοδοξώντας να δώσουν μια απάντηση στο Magical Mystery Tour, φτιάχνουν το Τhe Rolling Stones Rock And Roll Circus. Δεκέμβριος του’68. Ένα στούντιο στο Γουέμπλει, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε τσίρκο, για το σόου των Stones, το οποίο και είχε διάρκεια 2 εξοντωτικές μέρες. Εξοντωτικές γιατί έπαιζαν δυο μέρες συνέχεια. Σκηνοθέτης ήταν ο Μichael Lindsay- Hogg,ο οποίος και φέρει μερικώς την ιδέα, γιατί το υπόλοιπο οφείλεται στον Jagger. Ο Jagger ήθελε κάτι διαφορετικό πέρα από συναυλίες-ταινίες και ο Hogg σκεπτόμενος και ζωγραφίζοντας κύκλους σε ένα χαρτί, εμπνεύστηκε ένα μουσικό τσίρκο. Οι οικοδεσπότες Mick Jagger και Keith Richards μαζί με τους υπόλοιπους Stones προλόγιζαν και παρουσίαζαν τους καλεσμένους.

Πρωταγωνιστές και καλεσμένοι είναι οι Who (γνωστοί τύποι ειδικοί στο σπάσιμο. Όχι πιάτα σε μπουζούκια άλλα κιθάρες ενισχυτές και τύμπανα), Οι Jethro Tull, άγουροι και πρώιμοι με τον καταπληκτικό Ian Anderson στο φλάουτο να παίζει στο ένα πόδι και κιθαρίστα τον Tony Iommi παρακαλώ. Ναι,ναι, ο κιθαρίστας των Black Sabbath πέρασε για κάποιο διάστημα και από τους Jethro Tull. Πριν, ήταν μαζί με τους 4 γνωστούς υπόλοιπους Sabbath αλλά λέγονταν Earth Blues Company. Μερικούς μήνες αργότερα φεύγει από τους Tull και επιστρέφει στο παλιό του συγκρότημα με πολύ τρομαχτικές ιδέες και πλέον μετονομάζονται σε Βlack Sabbath, άλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Σειρά έχει η Marianne Faithful κολλητή»των Stones, πιο κολλητή δε γίνεται), The Dirty Mac (Lennon-Beatles vocal-rhythm guitar, Richards-stones bass, Clapton-cream lead guitar, Mitch Mitchell-J. Hendrix Experience drums. Συγκρότημα που έφτιαξε ο Lennon ειδικά για εκείνη τη μέρα), και.....John Lennon-Υοκο Οno.

Αρχικά προορίστηκε για την τηλεόραση, αλλά στη πορεία το μετάνιωσαν, συν το γεγονός ότι οι Stones θεώρησαν το αποτέλεσμα όχι και τόσο ικανοποιητικό γι’αυτό και έμεινε στα αζήτητα μέχρι το 1996 οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε.

Αυτό λοιπόν ήταν ένα εξοντωτικό μουσικό διήμερο με μεγάλα ονόματα, που παρ’ όλο ότι ο Mick θεώρησε το αποτέλεσμα κακό, αξίζει να το ακούσετε αρχικά και μετά να το δείτε, με μια μικρή καθυστέρηση 30 και κάτι χρόνων.

Έτσι για την ιστορία το 1968 επίσης, ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ θα σκηνοθετήσει τους Stones στο φιλμ «One Plus One» τις ώρες που κάνουν πρόβες για μια συναυλία στα Olympic Studios.


4 Comments:

Blogger Xνούδι said...

Εκτός του ότι χαίρομαι ιδιαιτέρως αγαπητέ που μας τιμάτε και πάλι με τα ενδιαφέροντα κειμενά σας, ευχαριστώ γιατί μετά την ανάγνωση, έκανα ένα ψάξιμο στο youtube και βρήκα (εκτός πολλών άλλων σχετικών με το θέμα) αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=iwyLkP1IMPs (John & Mick σε έναν πολύ γουστόζικο διάλογο)

και αυτό : http://www.youtube.com/watch?v=u8BmyOTNYAk ( μουσικές κατ'ευθείαν μέσα από το τσίρκο)

Πάω να ξεαραχνιάσω δισκάκια
Καλησπέρα

:)))))

1/3/07 22:15  
Blogger GLOBAL said...

Κάθομαι με τα μάτια ορθάνοιχτα και διαβάζω για αυτό το ζωντανό μουσικό τσίρκο κι είναι σαν όλα τα αγαπημένα ζώα (όπου ζώα βλέπε αυτούς τους σπουδαίους μουσικοτραγουδιάρηδες) να έχουνε στήσει παράσταση. Μόνο που αυτοί δεν είχανε θηριοδαμαστές μιας και τιθασεύανε με την μουσική τους πρώτα τους εαυτούς τους και μετά το κοινό. Όσο για αυτόν τον φλαουτιέρη τον Αnderson στο ένα πόδι, είναι που είχε το ρόλο του μουσικού ακροβάτη. Ηοrexakia μετέφερε το κείμενό σου σε ζωντανή στιγμή, κάτι σαν να γίνεσαι ο αγαπημένος προς το κοινό κλόουν/παρουσιαστής του τσίρκου.

3/3/07 03:18  
Anonymous Ανώνυμος said...

Πολύ ωραία τα videακια... πως δεν το σκέφτηκα πιο πριν;
Περιττό να πω για το τι πράγμα βγάζει το youTube για τους stones.
Εξαιρετικό το Yer Blues με τον Lennon και τη super μπάντα!

4/3/07 14:10  
Blogger Horexakias said...

Αγαπητε & αγαπητες,χαιρομαι που σας αρεσε,καθοτι ειμαι και λατρης των Stones.Εγω ειχα την τυχη να το δω σε ενα μπαρακι
στο μικρολιμανο πριν απο 3 χρονια περιπου.Μουσικα το ειχα ακουσει, αλλα δεν το ειχα δει ποτε.
Για τα σημερινα δεδομενα φανταζει λιγο πρωτογονο,βεβαια ειναι και 40 χρονια πισω.Εγω ψηφιζω Sympathy for the devil + Song for Jeffrey.
Αγαπημενος για το κοινο κλοουν ειναι μονο ο κυριος Jagger.

5/3/07 23:22  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home