Unplugged-The Rock blog

6.2.07

Belle & Sebastian : The life pursuit (2006)

Όταν έμαθα ότι οι Belle & Sebastian κυκλοφόρησαν νέο album είπα: "Εδώ είμαστε". Και ευτυχώς δεν έπεσα καθόλου έξω.
Καλό είναι να ψάχνεις για νέα ακούσματα, αλλά ακόμα καλύτερο να σε επισκέπτονται παλιοί φίλοι που έχεις αγαπήσει.
Ένα ποτηράκι κρασί είναι προαιρετικό για την ακρόαση αυτού του δίσκου. Ο γνώριμος ήχος των Belle λίγο παλιομοδίτικος, λίγο ξεχωριστός, λίγο υποτονικός και πικρόγλυκος χαϊδευει τα αυτιά σου σαν να μην πέρασε ούτε μέρα από το εξαίσιο The boy with the Arab strap.
Οι στίχοι λίγο καυστικοί, μερικές φορές πικρόχολοι και κάποιες ονειρικοί γεμίζουν αβασάνιστα τις κενές ώρες που δε χρειάζεται να έχεις τίποτε άλλο στο μυαλό σου. Μόνο κιθαρίτσες, πνευστά και γλυκές φωνούλες που αγκαλιάζουν την κρυμμένη εφηβεία σου.

Χαίρομαι που παραμένουν τόσο αξιοπρεπεις όπως τότε που τους γνώρισα...

White collar boy

3 Comments:

Blogger Horexakias said...

Ειναι μερικα πραγματα,τα οποια ειναι διαχρονικα.Καποια πραγματα που ακομα και με το περασμα των χρονων παραμενουν ιδια.Που σε ταξιδευουν.Που σε κανουν νοσταλγο.Για παραδειγμα...οταν ακους στηθος σιλικονη,που παει το μυαλο σου?Pamela Anderson.Σταθερη αξια.Σουπερ ηρωες.Mονο ο Superman θα μας σωσει.Βασιλισσα της Ευρωπης.Μονο η Real Mardid,ακομα και αν τερματισει τελευταια.Καπως ετσι λοιπον ειναι οι Belle & Sebastian.Ερχονται σε σημαδευουν,και περιμενεις το επομενο χτυπημα.Ειναι η παραδοση που παει το μυαλο σου την ωρα της καταθλιψης και του ρομαντισμου.Αγαπητοι και αγαπητες σας χαιρετω μετα τιμης.

7/2/07 21:10  
Blogger GLOBAL said...

Άσχετη global : παρούσα.

Ο από πάνω μου γράφει για βυζο-μπαλούδο-ήρωες κι εγώ ναι μεν γελάω αλλά ανάθεμα αν ξέρω τι είναι οι Belle & Sebastian. Και μου ΄ρχεται ο παλιογιατρός που δεν με σκέφτεται πως έχω σύνδεση της χελώνας και δεν μπορώ ν' ακούσω. Ζήτουλας μουσικού e-mail γίνομαι. Για να μην μπουρδολογώ όπως τώρα! Γιατί κατά τα άλλα αυτό το σχήμα είναι λίγο από πολλά ε; Άλλωστε κάθε συνταγή λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο δεν χρειάζεται; Άντε, περιμένω μπας και γίνει ο ήχος τους γνώριμος και σε ΄μενα.

Χαζά ιντερνιακά χαμόγελα απλώνω πάραυτα.

:-) :-) :-) κλπ.

10/2/07 19:58  
Anonymous Ανώνυμος said...

Θα μπορούσε να είναι εντάξει που θα βάλει το πράγμα σχετικά με αυτό το μικρό προσωπικό ιστολόγιο μου αν μετά την αναφορά στην παρούσα ιστοσελίδα;

13/2/13 22:47  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home